Att använda Xbox 360-kontroll för allt?

I dagens samhälle så används en hel del hårdvara för att utföra de saker vi vill. Men vi mixar även de maskinerna vi använder, vi kopplar in våra datorer till våra TV-apparater, våra tablets till datorn osv. Men om vi nu har en TV som även ska agera spelmaskin så kan man lätt stöta på problem. Många spel kräver eller har en fördel när vi använder oss av en handkontroll. Men för att då spela PC-spel på vår TV så behöver vi använda oss av mus, tangentbord, fjärrkontroll och handkontroll. Det är mycket, och likt de problem som kommit upp med DVDapparaterna och TV-boxrar så har vi nu en hel drös av artiklar att interagera med för att uppnå det vi vill. Men om vi nu ska spela på TV:n skulle det då inte vara lättare om vi kunde göra allt vi ville på datorn med hjälp av handkontrollen?

 

Gopher360img

 

Att låta handkontrollen agera som en universalkontroll underlättar väldigt mycket, inte längre behöver du byta mellan mus och kontroll, utan du kan nu, med hjälp av applikationen Gopher360, använda din Xbox 360 kontroll som mus. Du kan nu vara någon form av spelgud som glider runt med kontrollen över skrivbordet så som att det vore en meny i ett spel.

Gopher360 ser inte direkt ut som mycket, kan till och med påstås vara rätt så fult. Så länge du inte får lite av en nostalgi till dess estetik, som påminner litegrann om en 90-tals hackersida, minus den överflödiga grafiken av avatarer som flyger runt i cyberrymden för att ta reda på ett lösenord. Men estetik åt sidan, så gör programmet i sig vad det ska.

För att få denna dröm om att kunna kontrollera din dator med den ergonomiskt designade handkontrollen, så behöver du helt enkelt bara ladda ned applikationen, högerklicka på den och välja ”kör som administratör”. Med detta så borde programmet starta upp, och du kan bara tillåta det ligga i bakgrunden då om du skulle stänga av det så slutar det uppenbarligen fungera. Nu borde du kunna styra runt muspekaren med vänsterspaken och scrolla med högerspaken, superenkelt! Om du nu skulle vilja skriva in något, så kan det vara lite mer ”problematiskt”. Inte för att det inte går, men du kommer behöva använda skärmtangentbordet, vilket kanske låter väldigt lätt, men om du någonsin haft en mus som slutat fungera, så kanske du vet den avgrund som användandet av skärmtangentbordet kan skicka dig i. Dock så kan det uppenbarligen bara vara jag, och du kanske har en mer utvecklad öga/handmotorik som jag bara kan drömma om.

Så med hjälp av Gopher360 slipper du äntligen byta emellan hårdvara, eller kanske till och med behöva sätta dig upp ifrån en sådan där perfekt soffa man bara kan sjunka in i för evigt.  Du kan ladda ned programmet på denna sida: https://github.com/Tylemagne/Gopher360/releases.