Fyra tecken på din dator behöver mer minne

De flesta datoranvändare har upplevt det. Deras skärmar börjar lysa upp med konstiga meddelanden och den senaste hårdvaran som de köpt ganska nyligen körs i snigeltakt. Chansen är mycket god att det enda som är fel med datorn är brist på minne. Innan du ger upp och köper en massa minne för ditt system, vill du vara säker på att det verkligen är problemet. Det finns fyra talande tecken på att din dator behöver mer minne för att fungera till högsta möjliga potential.

Det första du letar efter är undermålig eller dålig prestanda från din dator. Ett klassiskt tecken är när du försöker öppna ett program och det inte svarar eller verkar ta evigheter att öppna. Minnesproblem kan uppstå snabbt och systemet kan gradvis börja agera konstigt, eller situationen kan dyka upp på en gång. Hur som helst är en brist på minne enkelt att korrigera och är billigare än att ringa in professionella som bara säger att du behöver mer minne.

Det andra tecknet på att datorn glömmer saker är de meddelanden som börjar dyka upp på din skärm. De säger vanligtvis saker som lågt minne eller ur minne. I det här fallet är problemet ganska uppenbart. Systemet behöver mer minne.

En annan signal om minnesproblem är displayproblem. Du drar upp en sida och det antingen bara delvis eller vägrar att ladda alls. Det här kan hända online eller i ett sparat dokument eller fil som du försöker arbeta med. Problemet kan uppstå som ett tomt utrymme där data ska vara eller helt enkelt inte visa något på skärmen alls.

I ovanliga fall kan datorn inte fungera alls. Med andra ord, när du öppnar något, svarar inte systemet. Du tittar kvar på din hemsida i stället för att se några operativa framsteg. Återigen är korrigering av ett minnesproblem i datorn lätt att göra och tar väldigt lite tid.

När du köpte din dator är chansen bra att du fick höra att det hade allt du någonsin skulle behöva när det gäller diskutrymme, minne och alla möjliga klockor och visselpipor. Naturligtvis skulle säljaren inte berätta att minnet är en av de saker som helt enkelt löper ut. För att hjälpa dig att förstå varför ditt system vägrar att samarbeta måste du förstå om olika typer av minne och vad datorn gör med dem.

Båda typerna av minne är viktiga för att behålla datorn i korrekt fungerande skick. RAM-minne eller slumpmässigt åtkomstminne är det minne som din dator använder först. Dess funktion är att köra alla program du ringer upp. När RAM-minnet är låg, filer datorn automatiskt informationen i systemets virtuella minne. När informationen flyttas till det virtuella minnet frigörs det utrymme i RAM-minnet för att köra programmet självt.

Ett problem med låg minne uppstår när datorn går ur slumpmässigt åtkomstminne och måste förlita sig på virtuellt minne. Det finns tillgängliga program som tar upp mycket utrymme och kan snabbt tömma datorns minnesutrymme. Denna typ av problem kan också vara ett resultat av att ha ett program installerat på din dator som du inte längre behöver, men det har inte frigjort minnesutrymmet. Du kan läsa eller höra det här som kallas minneförbrukning eller som minnesläcka.

Lyckligtvis är det en enkel process att installera extra minne och / eller rensa onödiga, oanvända program. Båda metoderna kommer att hjälpa till att återställa datorn till dess ursprungliga driftshastighet och effektivitet.