Kan teknologi hjälpa oss att hjälpa oss själva?

Så detta är en applikation jag relativt nyligen kommit över, och definitivt finner intressant. Kommer du ihåg scenen i Fightclub där Brad Pitt klippt in några millisekunder av andra bilder i filmer som går på bion? Eller har du kanske sett något youtube-klipp där folk talar om de gömda meddelanden som illuminati gömt i olika framträdanden och musikvideor? Detta är subliminala meddelanden, och idén bakom dem är att de plockas upp automatiskt i din hjärna utan att du medvetet uppfattar dem. Detta kan såklart låta läskigt när man talar om de diaboliska syften som de paranoida youtube-klippen talar om, men det är inte nödvändigtvis något farligt. Detta är vad Mind of a Winner applikationen handlar om. Om du använder denna applikationen, så får du själv möjligheten att subliminalt påverka dig själv.

 

Mindofawinnerimg

 

Jag vill minnas att det en gång i tiden var populärt med kassettband, som du satte igång innan du skulle lägga dig för att sova, och deras syfte var att subliminalt påverka dig att sluta röka, gå ner i vikt eller liknande. Detta är då något som Mind of a Winner även söker göra, fast istället för att du ska ligga obekvämt i en säng med hörlurar i öronen, så använder de dagens moderna teknik för att subliminalt göra dig till en bättre människa, inom vilket område du nu än vill.

Att starta upp denna nya version av dig själv är alltså inte alls särskilt svårt, du laddar först ned applikationen på http://www.mindofwinner.com/subliminal-messages/, och sedan installerar applikationen. Den kommer tyvärr be dig om din email-adress, men om du har någon skräpmail så är detta en rätt så bra använding för den adressen, annars så är det väldigt lätt att unsubscriba till deras nyhetsbrev osv.

När du nu har applikationen installerad så kommer en hel rad av möjligheter upp för dig, kanske kan det vara en god plan att nu börja analysera dig själv och se vad du skulle vilja förändra. I denna applikation så finns det redan en hel drös olika kategorier du kan välja mellan,  som sedan inom sig har underkategorier. Så chansen finns att du kan hitta en kategori som passar just dig. Varesig det gäller kärlek, affärer eller bara självmotivation så finns det där. Jag valde att själv att inte direkt gräva på djupet i mig själv och riskera en existentiell kris, så för att testa denna applikation så valde jag något tamare som rörde hantering av stress. Men om du vill ha hjälp med något mer specifikt, så finns möjligheten för dig att själv skriva in dina egna meddelanden. Eller om det nu skulle vara så att du vill rigga någon annans dator med ett skämt, så kan detta även vara en effektiv möjlighet för dig att välja meddelanden.

Men möjligheter för dig att göra de subliminala meddelandena mer personliga slutar inte enbart med innehållet av texten. Du kan ändra position på texten, färg på texten, hur länge texten ska visas och hur ofta en ska visas bland annat. Du har även möjligheten att låta den visa bilder, dock när jag testat detta så visade det sig vara mer störande än texten, och jag vet inte direkt vad för typ av bild som skulle kunna hjälpa mig med mitt självförtroende, men jag är heller inte psykolog.

Överlag så måste jag säga att jag finner denna applikation väldigt intressant, jag tror att det kan vara svårt att visa en direkt korrelation mellan dessa subliminala meddelanden som jag utsatt mig själv för, och huruvida jag lyckats bättre i mitt liv. Valet att av använda en sådan här applikation kan i sig vara nog att motivera en tänker jag, men om potentialen för att låsa upp något inom oss, för att tända vår glöd lite till, finns i att kontinuerligt genom vårt datornanvändande få snabba meddelanden förmedlade till oss, så är det definitivt värt ett försök. Likt tanken bakom kassettbanden som skulle spelas medan vi sov, eftersom att det hur som helst var dötid, så kanske man kan vara ärlig med sig själv och tänka att åtminstone en liten andel av tiden vi spenderar vid datorn är dötid. Och om den lilla tiden kan hjälpa oss med att förbättra oss själva, varför inte?